Over ons

Hij maakte films op de middelbare school. Maar deze hobby bleek niet levenvatbaar na zijn school tijd. Het ontbrak aan middelen en om goede films te maken moet je eigenlijk altijd met zijn tweeën zijn.
In die vakantie kwam hij in aanraking met fotografie. Al snel werd de eerste (tweedehandse) spiegelreflex camera gekocht. We praten over de jaren ’80 van de vorige eeuw. Het “analoge tijperk”, dus er werd nog gewerkt met rolletjes. Om de kosten in bedwang te houden werd er over elke foto goed nagedacht. Vandaar dat er snel verdieping werd gezocht in de techniek.

Zij liep als meisje al vaak met een camera te slepen. Omdat ze haar ontgroeit was werd er, op aanraden van de man in de fotovakzaak, door haar ouders geïnvesteerd in een kleinbeeldcamera. Zo liep zij als tiener door het bos en bij de manage met een om menig rolletje vol te schieten.

De eerste camera’s

Samen combineren zij het beste van twee werelden. Hij met meer oog vaar de technische kant (is de belichting perfect en is alles wel écht scherp), zij meer vanuit de emotie (welk verhaal verteld dit plaatje). Elke shoot of reportage wordt er door beide kritische geselecteerd om de perfecte selectie over te houden.